Gratis verzending binnen Nederland – voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden – 30 dagen bedenktijd

Wat is een slechte bloedsomloop of bloedcirculatie?

slechte bloedsomloop

Waarschijnlijk herken je het wel. Je zit op de bank met je benen over elkaar, net iets te lang…weet je dan welk gevoel ik dan bedoel? Dit is een klein voorbeeld van een ‘tijdelijke’ slechte bloedsomloop of bloedcirculatie. Ook koude handen en voeten is een herkenbaar verschijnsel. Helaas bestaat er ook zoiets als chronische slechte doorbloeding.

Leeftijd, voeding, levensstijl, hoge temperaturen en te weinig beweging kunnen je bloedsomloop aantasten wat resulteert in bijvoorbeeld pijn in de benen en voeten, gezwollen voeten en enkels en kramp. Zo zijn er nog een tal van symptomen op te noemen. Benieuwd? Klik hier. Een slechte doorbloeding in de benen wordt veroorzaakt door vernauwing of verstopping van een of meerdere slagaders. De oorzaak hiervan is dat je benen te weinig zuurstof krijgen. Uiteindelijk kan een slechte bloedcirculatie in het gehele lijf leiden tot hart- en vaatziekten, hersenproblemen, diabetes, nierfalen of zelfs een beroerte. Het is daarom erg belangrijk om klachten van een slechte bloedsomloop niet te negeren en direct aan te pakken. Hoe je dat doet, lees je in een van onze andere blogs.


Lees hier wat de oorzaken en symptomen van een slechte bloedsomloop / bloedcirculatie zijn!

 

Waarom is een goede bloedsomloop belangrijk?

Ons lichaam heeft zuurstofrijk bloed nodig. Hiervoor is een goede bloedcirculatie van groot belang. Bloed moet voortdurend stromen om zuurstof naar organen en weefsels te transporteren. Voedingstoffen, hormonen en andere belangrijke bestanddelen verlopen ook via de bloedsomloop. Op de weg terugneemt het bloed de afvalstoffen mee. Voor een optimale werking van onze weefsels en organen, is een goede bloedcirculatie essentieel. Wanneer je namelijk geen goede bloedsomloop hebt, leidt dit tot zuurstoftekort in het lichaamsweefsel en tot weefselschade. Hierdoor ontstaat weer een risico op verstopte slagaders, wat complicaties met zich meebrengt. De bloedsomloop houdt het lichaam in leven.

Laatste nieuws: