10 symptomen van een slechte bloedsomloop

10 symptomen van een slechte bloedsomloop

Heb jij al langere tijd klachten, dan kan het maar zo zijn dat jouw bloedsomloop niet in orde is. Er zijn veel gemakkelijk te herkennen symptomen die zich bij een slechte bloedsomloop kunnen voordoen. Hoe herken je een slechte bloedsomloop? Wij hebben een 10 symptomen van een slechte bloedsomloop / bloedcirculatie voor jou opgesomd.

  1. Pijn in benen en voeten
  2. Vermoeide en zware benen
  3. Gezwollen enkels en voeten
  4. Koude handen en voeten
  5. Tintelingen
  6. Langzaam herstel
  7. Hoge bloeddruk
  8. Vermoeidheid
  9. Spataderen
  10. Spierpijn

Pijn in benen en voeten

Wel eens gehoord van etalagebenen? Je ervaart pijn in je benen als gevolg van een vernauwing van de slagaders in de benen. Als gevolg van deze vernauwing, verslechtert de bloedcirculatie. Dit symptoom gaat vaak gepaard met krampen, vermoeidheid en tintelingen.

Vermoeide en zware benen

Als de aders in uw benen, om wat voor reden dan ook, niet optimaal werken, kunnen ze minder goed het bloed naar uw hart vervoeren. Er blijft dan (te veel) vocht in uw benen en hierdoor voelen uw benen zwaar en vermoeid aan.

Gezwollen enkels en voeten

Je benen zwellen op omdat je lichaam balans probeert te vinden. Je benen ontvangen niet genoeg bloed in dit gebied en proberen dat gebrek te compenseren met extra vloeistof.

Koude handen en voeten

Dit symptoom wordt vaak het eerste signaal genoemd. Neem dit dus serieus, ondanks dat het een onschuldige ‘vrouwenkwaal’ lijkt.

Tintelingen in bijv. je handen of voeten 

Dit is een duidelijke aanwijzing van zuurstoftekort. Het bloed wordt namelijk geblokkeerd, waardoor het bloed niet alle plaatsen van je lichaam goed kan bereken. De tintelingen ontstaan vooral wanneer je voor een lange tijd in dezelfde positie zit, ligt of staat. Dit herken je mogelijk wel!


Langzaam herstel (bijv. na een training of wonden) 

Een goede bloedsomloop zorgt voor een beter immuunsysteem, omdat afvalstoffen beter worden afgevoerd. Het immuunsysteem zorgt ervoor dat jouw lichaam sneller herstelt.

Hoge bloeddruk

Een te hoge bloeddruk kan een teken zijn van een slechte bloedcirculatie. Een ‘gezonde’ bloeddruk schommelt tussen de 120-140 bij de bovendruk en 80-90 bij de onderdruk.

Vermoeidheid

Moe zijn is een klacht die voorkomt bij heel veel aandoeningen, dat is vaak lastig. Door een slechte bloedcirculatie kunnen voedingsstoffen niet optimaal worden opgenomen door het lichaam. Wanneer een gedeelte moe wordt, heeft het de hulp nodig van een ander gedeelte wat dus extra energie kost.

Spataderen

Spataderen zijn verwijde aders in de benen en ontstaan als het bloed niet goed kan stromen. Dit resulteert in pijn. Daarnaast kan je ze ook gemakkelijk herkennen, omdat het te zien is op het blote oog.

Spierpijn

Je spieren krijgen minder zuurstof. Afvalstoffen, zoals merkzuur wordt dan slechter afgevoerd. Spierpijn wordt veroorzaakt door een ophoping van afvalstoffen in je lijf, met name melkzuur. Je lichaam wil deze afvalstof dus zo snel mogelijk weer kwijt. Dit kan alleen door een goede bloedsdoorloop.

 

Volgende lezen

Oorzaken van een slechte bloedsomloop
Wat doet shiatsu onder de voeten?

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.