Oorzaken van een slechte bloedsomloop

Oorzaken van een slechte bloedsomloop

Hoe ontstaat een slechte bloedsomloop of -circulatie? Meerdere oorzaken kunnen leiden tot een verslechterde bloedsomloop. Ze kunnen zich in een latere levensfase voordoen of al vanaf jongs af aan aanwezig zijn. Wij hebben enkele oorzaken van een slechte bloedsomloop voor jou opgesomd

  1. Te weinig beweging
  2. Medische aandoeningen
  3. Veroudering
  4. Erfelijkheid
  5. Ongezond eetpatroon
  6. Roken

Te weinig beweging

Door beweging pompen de spieren bloed terug naar het hart. Als je te lang onvoldoende beweging krijgt, kan dat zorgen voor bloedophopingen. Hierdoor ontstaat zwelling, stijfheid en andere ongemakken.

Medische aandoeningen, denk aan diabetes.

Medische aandoeningen kunnen delen in en het functioneren van het lichaam flink aantasten. 

Veroudering

De combinatie van het gewone verouderingsproces en daarbij minder beweging op latere leeftijd kan leiden tot een minder effectieve bloedsomloop dan voorheen.

Erfelijkheid

Komen hart- en vaatziekten vaak voor in jouw familie? Dan kan het zijn dat jij extra goed moet letten op de kwaliteit van jouw bloedsomloop om nadelige gevolgen te voorkomen.

Ongezond eetpatroon

Te veel vet, te veel zout en te weinig bronnen van vezels zijn niet erg bevorderlijk voor een goede bloesomloop. Vet, vooral verzadigde en transvetten kunnen leiden tot beschadiging en verstopping van de aders. Zout zorgt daarentegen weer voor een te hoge bloeddruk en het vasthouden van vocht. Belangrijk is ook om goed gehydrateerd te blijven. Dit is eigenlijk een regel die altijd geldt. Vezels zorgen voor een versterkt immuunsysteem.

Roken

Roken is al langere tijd schadelijk gebleken voor je hart en bloedsomloop. Het kan de bloeddruk verhogen, de bloedvaten vernauwen (waardoor ze kleiner en moeilijker worden voor het bloed om door te stromen), en leiden tot veel chronische gezondheidsproblemen.

Volgende lezen

Simpele tips om je bloedsomloop te verbeteren!
10 symptomen van een slechte bloedsomloop

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.