Waarom een infrarood saunadeken onmisbaar is in jouw drukke leven

Waarom een infrarood saunadeken onmisbaar is in jouw drukke leven

Of je nu een carrièretijger bent of een super huismama of papa bent, er gaat een hoop energie naar het vervullen van deze rollen…én dat heeft invloed op jouw lichamelijke en geestelijke balans. We zijn allemaal op zoek naar ontspanning en producten om ons lichaam in optimale vitaliteit te houden. Maar hoe? En wat werkt nou echt? Een infrarood saunadeken geeft jou in een korte tijd wat jouw lijf en geest nodig heeft.

Ver-infrarood voor weefselgenezing en spierherstel

De warmte-energie stimuleert de bloedcirculatie om alle voedingsstoffen te leveren die het lichaam nodig heeft om te herstellen, dringt diep door om gespannen spieren te ontspannen en geneest beschadigde weefsels. Daarom wordt ver-infrarood gebruikt voor krachtige weefselgenezing en spierherstel. Bezorgd over hoge EMF-straling (elektromagnetische veldgolven die worden afgegeven door mobiele telefoons en andere elektronische apparaten en die hoofdpijn veroorzaken) van ver-infrarood licht? De infrarood saunadeken van Calmenta heeft lage EMF-niveaus die niet schadelijk zijn voor ons. Benieuwd waarom een goede bloedcirculatie belangrijk is? Lees het hier!

Weinig tijd

Tijd is toch vaak de reden (smoes) om minder goed voor onszelf te kunnen zorgen. Stop hier maar mee, want de infrarood saunadeken is binnen 10 minuten opgewarmd. Een behandeling van een half uur is voldoende om weer helemaal opgeladen te zijn en je hernieuwd te voelen. Zelfs met een behandeling van een kwartier kan jij er weer even helemaal tegenaan. Een half uur, vanuit huis de saunadeken gebruiken is geen verstoring in jouw dagelijkse schema toch? 

Flinke dosis endorfine

Endorfine, ook wel het gelukshormoon genoemd, is een neurotransmitter. Neurotransmitters zijn boodschappers van je hersenen en geven prikkels van de ene naar de andere zenuwcel. Endorfine zorgt ervoor dat je minder gevoelig bent voor pijn.

Naast pijnonderdrukker werkt het ook weerstand verhogend, zorgt het voor een geluksgevoel en vermindert het angst. Endorfine is een stofje dat je lichaam zelf aanmaakt, maar het gebruik van een infrarood saunadeken versnelt dit proces. Door de hitte maakt je lichaam dit fijne stofje vrij. Endorfines bouwen rustig af tegen de avond toe en zorgen er zo voor dat je beter slaapt. En een goede nachtrust is, juist ja, die andere pijler voor een stralende gezondheid!

Ontspannen

Opwarmen in een infrarood saunadeken is een manier om te ontsnappen aan de alledaagse stress en druk. De tijd nemen om alleen te zijn en je eigen gedachten kunnen je helpen om te vertragen en opnieuw te focussen. Laat je emotionele spanningen los en voel je verfrist, zelfs als je lichaam wordt gerevitaliseerd door de helende voordelen van ver-infraroodstralen en warmte.

Verbetert je huid

De Calmenta saunadeken zorgt voor een stimulatie van de bloedcirculatie. Door de toename van de bloedsomloop in de huid worden extra voedingsstoffen aangevoerd, waardoor de huid gezonder wordt en wonden en littekens sneller herstellen. Bloed zorgt namelijk voor de aanvoer van zuurstof, die ervoor zorgt dat er nieuwe huidcellen gevormd kunnen worden. Hierdoor kan de huid zichzelf sneller en beter repareren en beschermen. Ook transporteert bloed vitamines en mineralen die voor veel dingen van belang zijn: het geeft energie, herstelt en beschermt dankzij de antioxidante werking. Daarnaast worden afvalstoffen afgevoerd via de bloed- en lymfevaten, zodat deze het lichaam weer kunnen verlaten. Meer leren over de bloedcirculatie? Lees een van onze andere blogs!

Detox zonder een duur bezoekje aan de sauna

Inflatie…dat woord horen we nu regelmatig. Een bezoek aan de sauna was al niet goedkoop, maar is nu voor velen zo goed als onbetaalbaar. Gelukkig zijn er andere manieren om hetzelfde gevoel te creëren. Dat gevoel na de sauna dat je lichaam en geest weer helemaal in balans is, maar dan zonder veel tijd kwijt en geld kwijt te zijn… Door gebruik van de saunadaken heb jij een energievolle start van de dag of een heerlijk begin van de nacht, net zoals na een paar uurtjes sauna.

Volgende lezen

Wat is een slechte bloedsomloop of bloedcirculatie?
Top 10 meest voorkomende voetklachten

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.