Wat doet shiatsu onder de voeten?

Wat doet shiatsu onder de voeten?

Shiatsu is een vorm van Japanse massagetherapie die gebaseerd is op principes van traditionele Chinese geneeskunde. Bij shiatsu onder de voeten, wat soms ook wel bekend staat als "ashiatsu", worden specifieke drukpunten onder de voeten gestimuleerd met de handen, duimen, vingers of zelfs met behulp van bepaalde massageproducten.

Deze drukpunten, ook wel bekend als reflexzones, worden geassocieerd met verschillende delen en organen van het lichaam volgens de principes van reflexologie. Door deze punten te masseren en te stimuleren, gelooft men dat het de energiestroom in het lichaam kan verbeteren en het zelfhelend vermogen van het lichaam kan activeren. Hierdoor kunnen verschillende voordelen worden ervaren, waaronder:

  1. Stressverlichting: Shiatsu onder de voeten kan helpen bij het verminderen van stress en spanning in het hele lichaam. De ontspanning die het biedt, kan helpen om de algehele welzijn te verbeteren.

  2. Verbeterde doorbloeding: Door de drukpunten te stimuleren, kan het de doorbloeding bevorderen, wat gunstig kan zijn voor de algehele gezondheid van het lichaam.

  3. Ontgifting: Sommige voorstanders geloven dat het stimuleren van reflexzones onder de voeten kan helpen bij het ontgiften van het lichaam door de circulatie van bloed en lymfe te verbeteren.

  4. Pijnverlichting: Mensen gebruiken shiatsu soms als een vorm van pijnverlichting. Het masseren van bepaalde punten onder de voeten kan helpen om pijn in specifieke delen van het lichaam te verlichten, hoewel dit effect subjectief kan zijn en per persoon kan verschillen.

Het is belangrijk op te merken dat hoewel shiatsu en reflexologie door velen als waardevol worden beschouwd voor ontspanning en welzijn, de effecten ervan per persoon kunnen variëren. Voor sommige mensen kan het een zeer effectieve manier zijn om stress te verminderen en het algemene welzijn te verbeteren, terwijl anderen mogelijk minder responsief zijn op deze vorm van therapie.

Volgende lezen

10 symptomen van een slechte bloedsomloop
Voordelen van een bloedcirculatie apparaat.

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.